پنجشنبه، 4 شهريور 1395

پرسش :

با توجّه به آيات قصاص از جمله آيه 178 و 179 سوره بقره و 45 سوره مائده است، و آيه شريفه: (فَمَنِ اعْتَدَى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ... سوره بقره آیه 194) و آيه (وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِّنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ سوره انفال آیه 60) و با توجّه به شرايط جهانى كه در آن مسلمانان مورد تعرّض، تهديد و حمله دولت‌هايى چون اسرائيل و آمريكا قرار دارند، لطفاً فتواى خود را در مورد تجهيز ايران به سلاح اتمى (به عنوان عامل ترساننده وبازدارنده) و احياناً استفاده از آن در جهاد دفاعى و مقابله به مثل، بيان فرماييد.

پاسخ :
با توجّه به این که سلاح‌هاى کشتار جمعى مانند سلاح‌هاى اتمى بر صغیر و کبیر رحم نمى‌کند، و این بر خلاف موازین اسلامى است، و در روایات اسلامى از آن نهى شده، مسلمانان نباید به سراغ این گونه سلاح‌ها بروند؛ ولى استفاده‌هاى سالم و مفید مانعى ندارد.

منبع:makarem.ir