دوشنبه، 22 شهريور 1395

پرسش :

شخصى در قيد حياتش قصد تقسيم املاكش را داشت. يك پسر و دو دختر دارد. يك دختر فوت شد. اگر دو فرزند ديگر در نوشته اى بنويسند! ما يك هكتار از سهم‎مان را به پسر خواهر مرحوم خود مي‎دهيم. در حاليكه پدرشان در قيد حياتست. سوال اینکه: 1) آيا چنين نوشته اى با بود پدر نافذ است؟ 2) آيا برادر و خواهر مي‎توانند بعد يكسال بگويند ما ان زمين را به كل فرزندان خواهر مي‎بخشيم، در حاليكه ان زمين را يكسال قبل به پسر دادند؟

پاسخ :
1- این قولی است که داده اند و عمل به آن واجب نیست ولی سزاوار است به آن عمل شود.
2-با توجه به اینکه اصل کار واجب نیست تغییر آن هم جایز است.

منبع: makarem.ir