چهارشنبه، 24 شهريور 1395

پرسش :

چندى پیش رئیس قوّه قضائیّه فرمودند: «از دیدگاه فقه اسلام چک و دیون زندان ندارد.» و نیز فرمودند: «بسیارى از بازداشت‌هاى موقّت، فاقد مبناى حقوقى و فقهى است.» چرا مراجع، علما و بزرگان دین در مقابل این گونه مسائل سکوت کرده اند؟ اگر مسأله اى فاقد دلیل فقهى و دینى است چرا اجرا مى‌شود؟

پاسخ :
مساله بازداشت در مورد چک‌هاى بى محل، دو ماخذ مى تواند داشته باشد:
اوّل این که احراز شود طرف اموالى دارد که مى تواند از آن اداى دین کند (به استثناى مستثینات دین)
دوّم این که حکومت اسلامى احراز کند که عدم برخورد با چک‌هاى بى محل نظام اقتصادى جامعه را متزلزل مى کند.

منبع: makarem.ir