چهارشنبه، 24 شهريور 1395

پرسش :

علت اینکه هر یک از شب‌های محرم را به نام یک نفر از اصحاب امام حسین (علیه السلام) نام‌گذاری کرده اند چیست؟ و چرا عمده عزاداری‌ها تا دهه اول است و بعد از آن کم‌رنگ می شود؟

پاسخ :
علّت خاصّی برای چنین کاری وجود ندارد. و هدف این است که تمام این بزرگواران به ترتیب مورد توجه قرار بگیرند. با توجه به اینکه مصائب اهل بیت(علیهم السلام) از آغاز محرم یا از روز دوّم محرم که وارد کربلا شدند شروع شد و روز به روز کار را بر آن‌ها سخت تر گرفتند این برنامه در میان شیعه معمول شده. به علاوه روایتی نقل می کنند که امام صادق(علیه السلام) نیز اینگونه عمل می‌فرمودند که می تواند سنتی برای شیعیان باشد.

منبع: makarem.ir