جمعه، 26 شهريور 1395

پرسش :

یکی از تکنیک‎هایی که امروزه در حوزه درمان ناباروری مورد استفاده قرار می گیرد، فریز جنین برای زوجین است و در صورت عدم باروری، شانس مجدد برای آنها با هزینه اندک و عوارض بسیار پایین ایجاد می شود. این جنین ها در مقطع 8-6 سلولی در نیتروژن مایع در دمای 196- سانتیگراد فریز می شوند که قابلیت نگهداری برای آنها تا بیست سال وجود دارد. لذا سوالات زیر برای این مطلب به شرح ذیل تقدیم می‌گردد: الف) در صورتی‌که زوج ( مرد) در طی این مدت از دنیا برود آیا زوجه می تواند نسبت به انتقال این جنین ها به رحم اقدام کند؟ در صورتی‌که پس از مرگ زوج این امر جایز باشد، در خصوص احکام ارث به چه شکل می باشد؟ ب‌) در صورتی‌که زوجه از دنیا برود آیا مرد می‌تواند نسبت به انتقال این جنین و پرورش آنها در رحم اجاره ای اقدام نماید؟

پاسخ :
الف و ب: این کار پس از ترکیب کردن (مرحله جنینی) با توجه به اینکه مستلزم لمس و نظر حرام است تنها در صورت ضرورت جایز است ولی از میت ارث نمی برد.

منبع: makarem.ir