جمعه، 11 خرداد 1397

پرسش :

بعضى کتاب‌‌هاى ادعیه درباره کسانى که فراموش کرده‌اند که چه‌قدر نماز قضا دارند، دستورالعملى را بیان کرده با این ادعا که دلیل آن روایت است و کیفیت بدین صورت است که در روز معینى روزه گرفته مى‌شود و شب بعد از افطار آن روز، پنجاه رکعت (دو رکعتى) نماز خوانده شود و بعد از خواندن این نمازها هرچه نماز قضا بر گردن او بوده همه برداشته مى‌شود. آیا چنین دستورالعملى معتبر است و مى‌تواند به آن‌چه در این نوع کتب دعا آورده‌اند، اعتماد نمود؟

پاسخ :
انجام عمل مذکور موجب رفع تکلیف و برداشت ذمّه نسبت به نمازهایى که بر گردن دارند نمى‌شود و واجب است افراد مذکور به مقدارى که یقین دارند، نمازهاى قضا را به‌جا آورند.

منبع: leader.ir