يکشنبه، 26 دی 1395

پرسش :

کشاورزانی که هزینه کلانی برای احداث و یا جابجایی چاه‌های آب و موتور برق و پمپ و وسایل جانبی آن می‌کنند به گونه‌ای که در بعضی از مواقع بیش از 60% برداشت سالیانه می‌شود در حالی که به طور طبیعی چندین سال از آن استفاده می‌کنند حال؛ در هنگام محاسبه زکات چقدر از هزینه چاه را به عنوان مخارج اولین سال برداشت محاسبه نماید؟ آیا می‌تواند بخشی از هزینه حفر و یا جابجایی چاه را بعنوان خرج سالهای بعد به حساب آورد؟ و آیا می توان مخارج کشت و برداشت محصول و حقوق کارگران را از محصول کسر نمود؟

پاسخ :
میزان صدق عرفی مخارج محصول است. بنابر احتیاط هزینه ها را نیز نمی تواند از حاصل کسر نماید.

منبع: zanjani.net