سه‌شنبه، 28 دی 1395

پرسش :

کسی که نیمی از سرمایه اش بوسیله وام بانکی تهیه شده است، چگونه باید اموالش را محاسبه نماید؟

پاسخ :
خمس نیمه دیگر سرمایه را اگر با ارباح بین سال تهیه کرده باید حساب کند و هر مقدار از وام را که پرداخت به نسبت به قیمت روز دستگاه، قسمتی از دستگاه فایده وی می شود و ترقی دیگر منهای تورم جزو سود سال فروش است بنابراین اگر دستگاهی را به قیمت بیست میلیون که ده میلیون تومان آن را از طریق وام بوده بخرد در این صورت هرگاه سال خمسی ده میلیون ربح بین سال رسید باید نیمی از دستگاه را به قیمت روز تخمیس کند پس اگر قیمت دستگاه سی میلیون شده باشد باید پانزده میلیون را تخمیس کند و اگر دو میلیون تومان از وام را پرداخت به نسبت به قیمت روز دستگاه هنگام پرداخت اقساط، بر دستگاه عنوان فایده صادق می شود لذا اگر قیمت دستگاه چهل میلیون شده باشد یک بیستم دستگاه متعلق خمس می شود که اگر تا یکسال در مخارج زندگی مصرف نشود باید تخمیس شود و به همین طور در اقساط دیگر و ترقی قیمت دیگر دستگاه –منهای تورم- جزء سود سال فروش محسوب می شود.

منبع: zanjani.net