سه‌شنبه، 12 بهمن 1395

پرسش :

آیا توقیع شریفی که از ناحیه حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف صادر شده «و امّا الخمس فقد ابیح لشیعتنا...» بر تحلیل خمس برای شیعیان دلالت ندارد؟

پاسخ :
توقیع مزبور در پاسخ به سؤالات بوده است و در سؤال معمولاً خصوصیّت مسأله درج می‌شود و معلوم نیست در خصوص این مورد سؤال به قید اطلاق مطرح شده است یا این‌که قیودات و شرایطی خاص در سؤال وجود داشته است؟ ممکن است در صورت مسأله حالت احتیاج و عدم تمکن قید شده باشد و یا از حیث حلّیّت مناکح از حکم مسأله سؤال شده است و خلاصه این‌که نمی‌توان به راحتی (ال) را در (الخمس) به (ال) جنس حمل کرد و احتمال «عهد» در آن متصوّر است.

منبع: zanjani.net