جمعه، 1 ارديبهشت 1396

پرسش :

آیا قرارداد جعاله روش مناسبی برای اعطای تسهیلات و تخصیص منابع به شمار می‌رود؟

پاسخ :
جعاله قراردادی است که به موجب آن، جاعل (کارفرما) در مقابل انجام عمل معيّن ملزم به پرداخت جعل (اجرت) معلوم می‌‏گردد. طرفی که عمل يا کار را انجام می‌‏دهد عامل (پیمانکار) نامیده می‌‏شود. این قرارداد می‌تواند در زمینه اعطای تسهیلات بانکی دارای کاربرد باشد. در جعاله‌‏های بانکي، متقاضی تسهيلات با بانک جعاله‌‏ای منعقد می‏‌کند مبنی بر اينکه بانک کار خاصی را برای او انجام دهد و جعل را به صورت نسية اقساطی از او دريافت کند، سپس بانک در قرارداد جعاله دیگری که به صورت نقد است، انجام کار را به عامل دیگری می‏‌سپارد.
از نظر فقهی چون دو قرارداد مستقل از هم بوده و طرفين معامله متفاوت هستند، زيادی جعل قرارداد اول نسبت به قرارداد دوم اشکالی نخواهد داشت.

منبع: www.mbri.ac.ir