جمعه، 1 ارديبهشت 1396

پرسش :

خانمی ٣٦ ساله هستم. حدود ٨ ماه است که زیرشکم و دور نافم درد و احساس لیزی داخل رحمی دارم. به ۲ پزشک متخصص مراجعه کردم. در سونوگرافی معمولی چیزی دیده نشد ولی در سونو واژینال اندازه تخمدان‏‌ها بزرگتر از حد طبیعی و حاوی فولیکول‏‌های متعدد و ریز بودند. اکواسترومای تخمدان هم افزایش یافته و مقدارکمی مایع آزاد در کلدوساک خلفی دیده شد. به تازگی هم با حالت گرگرفتگی از خواب بیدار می‏‌شوم. آیا با این موارد امکان بارداری وجود دارد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان:

امکان بارداری همیشه وجود دارد مگر اینکه خانم یائسه شده باشد و حداقل یک سال از زمان یائسگی گذشته باشد. مسائلی هم که ذکر کرده‌اید هیچ ارتباطی با بارداری ندارند. درد زیر شکم صرفا مربوط به تخمدان‌ها و رحم نیست. در آن قسمت روده‌ها و سیستم ادراری هم وجود دارند که می‌توانند منشاء عفونت و دردهای زیر شکمی باشند. بنابراین بهتر است در این خصوص هم بررسی شوید زیرا بزرگ شدن تخمدان‌ها در سونوگرافی توجیه‌کننده دردهای زیر شکمی نیست. بعد از این‌‎که تحت نظر پزشک درمان شدید می‎‏توانید برای بارداری اقدام کنید.

منبع: salamatism.com