شنبه، 2 ارديبهشت 1396

پرسش :

چگونه عادت ماهیانه را به تاخیر بیاندازیم؟ آیا این امکان وجود دارد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

بله امکانش هست. بسیاری از خانم‌ها به دلیل رفتن به سفرهای زیارتی مثل حج و... ترجیح می‌دهند در زمان سفر خونریزی نداشته باشند و عادت ماهیانه را عقب بیندازند. اما توصیه می‌شود این کار را به هیچ‌وجه خودسرانه انجام ندهید و با نظر سایر خانم‌هایی که این کار را انجام داده‌اند دارو نخورید. زیرا داروهایی که به این منظور استفاده می‌شوند باید در زمان‌های خاصی خورده شوند تا بتوانند جلوی خونریزی را بگیرند. دارو باید حداقل ۱۰-۷ روز قبل از عادت ماهیانه شروع شود، بنابراین نمی‌توان یک روز قبل از شروع خونریزی مصرف دارو را شروع کرد. گاهی ممکن است به طور تصادفی در آن ماه تخمک‌گذاری انجام نشود و قاعدگی عقب بیفتد و خانم‌ها فکر کنند این اتفاق به دلیل مصرف دارو رخ داده است در حالی که این طور نیست و نمی‌توان عادت ماهیانه را به این شکل عقب انداخت. توصیه می‌کنم چند ماه قبل از سفر با پزشک‌تان مشورت کنید زیرا گاهی ممکن است خانم‌ها نتوانند داروهای تجویز شده را تحمل و مصرف کنند و حال‌شان به قدری بد شود که از کرده خود پشیمان شوند. هر چند قرص‌های جلوگیری از بارداری می‌توانند عادت ماهیانه را به تاخیر بیندازند اما همین داروهای ساده هم باید بر اساس شرایط کلی و سلامت فرد تجویز شوند. زیرا برخی خانم‌ها به دلایلی مثل سابقه لخته شدن خون در رگ‌های بدن نباید هورمون دریافت کنند. مصرف قرص‌های ضدبارداری بایدها و نبایدهایی دارد که پزشک آنها را تعیین می‌کند بنابراین باز هم تاکید می‌کنم که از مصرف خودسرانه این داروها به منظور تاخیر در عادت ماهیانه به شدت بپرهیزید.

منبع: salamatism.com