شنبه، 2 ارديبهشت 1396

پرسش :

خانمی ۳۳ ساله هستم. گاهی ترشحات واژنم بسیار زیاد است و رنگ متمایل به سبز روشن دارد. ازدواج نکرده‏‌ام و اخیرا حدود ۴ روز قبل از شروع عادت‏ ماهیانه‏‌ام دچار کمردرد، احساس فشار زیاد در مثانه و دردهای خفیف زیرشکم می‌‏شوم و چند لکه خون می‌‏بینم. آیا با مراقبت بهداشتی مشکل رفع می‏‌شود یا نیاز به درمان دارم؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران:

باید به پزشک مراجعه کنید، معاینه شوید و تحت‌ سونوگرافی قرار بگیرید. برخی عفونت‌های قارچی می‌توانند علائمی شبیه آنچه ذکر کرده‌اید ایجاد کنند. بنابر این تنها با مراقبت بهداشتی نمی‌توان مشکل را رفع کرد. عفونت‌های قارچی مشکل شایعی هستند که معمولا به دلیل رعایت نکردن بهداشت یا استفاده از لباس زیر آلوده یا نوار بهداشتی‌های غیر استاندارد ایجاد می‌شوند. عوامل دیگری مانند مصرف زیاد و طولانی‌مدت آنتی‌بیوتیک‌ها، ضعف سیستم ایمنی، ابتلا به دیابت، استرس و چاقی نیز می‌توانند باعث بروز بیماری قارچی دستگاه تناسلی خانم‌ها شوند. علامت عفونت‌ قارچی همان‌طور که اشاره کرده‌اید احساس درد در قسمت پایین شکم، ترشحات غیرمعمول، زیاد و بدبو، احساس درد و سوزش هنگام دفع ادرار و نزدیکی و خارش است.

منبع: salamatism.com