شنبه، 2 ارديبهشت 1396

پرسش :

زنی ۵۴ ساله هستم. ۶ ماه عادت ماهیانه‌‏ام کاملا قطع شد. تصور کردم که یائسه شدم ولی حالا چند روزی است که دوباره عادت می‏‌شوم. آیا نیاز به پیگیری دارد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران:

اگر خانمی در سنین یائسگی قرار داشته باشد و یک سال عادت ماهیانه نشود می‌گوییم یائسه شده است. اما شما فقط چند ماه عقب انداخته‌‏اید‏. بهتر است به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و یک سونوگرافی انجام دهید تا آندومتر یا داخل رحم‌تان بررسی شود. اگر دیواره رحم خیلی ضخیم باشد شاید لازم باشد نمونه‌برداری هم انجام شود. توجه داشته باشید که سن یائسگی معمولا ارثی است. بنابر این با پرسش در مورد سن یائسگی‌ از خانم‌های خانواده مثل مادر، خاله، عمه می‌توانید حدود تقریبی سن یائسگی خود را حدس بزنید. شایع‌ترین علامت‌های یائسگی هم عبارت است از گرگرفتگی، تعریق شبانه، کاهش میل جنسی، اختلال خواب، افزایش وزن و...

منبع: salamatism.com