شنبه، 2 ارديبهشت 1396

پرسش :

داروی لتروفوم به چه منظور تجویز می‏‌شود؟ آیا این درست است که با مصرف آن می‌‏توان تعیین جنسیت کرد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

لتروزول که اسم تجاری آن لتروفوم است، دارویی است که برای تحریک تخمک‌گذاری تجویز می‌شود. این دارو اثرات ضداستروژنی یا ضدهورمون زنانه دارد. بنابر این وقتی مصرف می‌شود، غده هیپوفیز تصور می‌کند استروژنی در بدن وجود ندارد و با شدت زیادی هورمون‌های محرک تخمدان را ترشح می‌کند. در نتیجه تخمدان تحریک می‌شود و تخمک‌‌گذاری صورت می‌گیرد. این دارو در درمان نازایی و برای خانم‌هایی که تخمک‌گذاری ندارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته با توجه به این‌که این دارو ضد استروژن است، به عنوان درمان کمکی برای خانم‌هایی که به سرطان پستان وابسته به استروژن مبتلا هستند، برای درمان فیبروم‌ها و میوم‌های رحمی، آندومتریوز و تمام بیماری‌های وابسته به استروژن تجویز می‌شود. لتروفوم عارضه و خطر خاصی ندارد. فقط ممکن است به جای یک تخمک، دو تخمک از تخمدان آزاد شود و احتمال دوقلویی را افزایش دهد. این دارو برای تعیین جنسیت نیست اما با توجه به این‌که لتروفوم باعث آزادسازی تخمک در زمان مقرر می‏‌شود شاید بتوان تا حدودی برای تعیین جنسیت از آن کمک گرفت اما این مساله به هیچ وجه علمی و صددرصد نیست.

منبع: salamatism.com