شنبه، 23 ارديبهشت 1396

پرسش :

اگر دختری خواستگار نداشته باشد و یا خواستگارش مناسب نباشد و یا پدر و مادر به امید خواستگار بهتر او را رد کنند و برای همیشه مجرد بماند آیا شامل این سخن پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ که می‌فرماید: النکاح سنتی ... می‌شود یا خیر؟ حال آنکه با گذشت چند سال دیگر ممکن است برای همیشه زندگی مجرّدی را بر زندگی مشترک ترجیح دهد؟

پاسخ :
ازدواج یکی از مهمترین مسائل زندگی هر شخصی می باشد که اگر به درستی صورت گیرد می تواند خوشبختی دنیا و آخرت شخص را به دنبال داشته باشد در ازدواج باید واقع نگری نه سوء ظن و نه ایده آل نگری وسواس گونه سرلوحة کار قرار گیرد با توجه به نامة شما نکاتی ارائه می گردد و امیدوارم مفید واقع شود.
1. در صورتی که واقعاً شخص خواستگار شما، از معیارهای لازم برای ازدواج برخوردار است، و پدر و مادر شما هم بی‌جهت بر شما سخت‌گیری می‌کنند؛ می‌توانید با بعضی از افراد خانواده مثل: برادر، خواهر بزرگتر، عمه، خاله و ... افرادی که عاقل و رازدار هستند صحبت کنید و آنها را واسطه قرار دهید تا مشکل شما رفع گردیده و وصلت شما صورت گیرد.
2. در مورد خواستگارانی که برای شما می‌آیند، اگر آنها دارای شرایط لازم ازدواج از قبیل: ایمان و دینداری، اخلاق نیکو، اصالت خانوادگی و ... هستند ولی از بعضی کمالات دیگر مثل: امکانات و ... بی‌نصیب هستند و خانوادة شما هم موافق با ازدواج شما با اینگونه از افراد هستند، ازدواجتان را هرگز به تأخیر میندازید.
3. در امر ازدواج توکل به خداوند متعال و توسّل به ائمة اطهار ـ علیهم السّلام ـ حتماً رهگشای جوانان خواهد بود. شما هم از توکل و توسل بی‌نصیب نباشید.
4. به خاطر ترس از اینکه در آینده مجرد بمانید به هر ازدواجی تن ندهید و حتماً در رابطه با معیارهای لازم برای یک همسر خوب پافشاری کنید.
5. در مورد اینکه با شرائط شما آیا مشمول روایت النکاح ... می‌شوید یا نه؟ باید در جواب بگویم: این حدیث شریف می‌خواهد بفرماید: در صورتی که شرایط ازدواج برای یک شخص مهیا بوده و او تن به ازدواج ندهد و یا اینکه اصلاً اصل ازدواج را قبول نداشته باشد از ما (فلیس منی) نیست. ولی در رابطه با افرادی که هنوز شوهر مناسبی برای آنها پیدا نشده است و اصل و اساس ازدواج را هم قبول دارند، شامل این روایت نمی‌گردند. در هر حال اولین فرصت مطلوب به دست آمده برای ازدواج را از دست ندهید و با رعایت شرایط لازم برای یک ازدواج هر چه زودتر اقدام کنید.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1.واسونی، جی پی، ده فرمان برای ازدواج موفق، مترجم، نغمه محرابی، تهران: محراب دانش، 1389.
2.حسینی، سیدمهدی، فنون همسریابی و همسرگزینی برای دختران، تهران: ساوالان،1390.
3.امینی، ابراهیم، انتخاب همسر، تهران: انجمن اولیاء و مربیان، 1387.

منبع: اندیشه قم