پنجشنبه، 2 شهريور 1396

پرسش :

شخصی در ابتدای بلوغ، احکام و اعمال شرعی را بدون تقلید انجام داده است و پس از مدّتی از مرجعی تقلید نموده که اکنون از دنیا رفته است. حال شک دارد که آیا ابتدای تقلید، در زمان آن مرجع بوده یا نه و با توجّه به این که آن مرجع نسبت به تمام مراجع فعلی اعلم بوده، آیا این شخص به اعلم زنده رجوع کند یا بر همان میت باقی بماند؟

پاسخ :
در فرض سؤال نمی‌تواند از میت تقلید کند و باید از مجتهد حی تقلید کند، مگر در مسائلی که یقین دارد در زمان حیات مجتهد میت به فتوای او عمل کرده است، که در این مسائل در صورت اعلمیت میت، باید بر فتوای او باقی باشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت، قم : دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، 1386.