يکشنبه، 19 شهريور 1396

پرسش :

آیا الکل سفید به فرمول 25 - که از چغندر یا کشمش یا انجیر یا خرما گرفته می‌شود - نجس است؟ [البته این الکل مست کننده هم هست] و در صورت نجاست، در اکثر آزمایشگاه‌های دانشگاهی، برای آموزش درسی از آن استفاده می‌شود که محصول واکنش شیمیایی آن، یک مادّه‌ی دیگری نظیر اسید و … می‌شود، آیا محصول واکنش نجس است؟ و هم چنین در صنایع داروسازی از آن به عنوان یک حلّال استفاده می‌شود، آیا دارو نجس است؟

پاسخ :
الکلی که مست کننده باشد نجس است و با هر چه مخلوط شود آن هم نجس است و اگر در ترکیبات، استحاله‌ی فراگیر، صورت گیرد به این که تمام ترکیبات مایع آن استحاله شود، نه فقط الکل، پاک می‌شود.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.