سه‌شنبه، 18 مهر 1396

پرسش :

اگر محل غایط را با سنگ یا دستمال پاک کنند، آیا برطرف شدن لزجی غایط از محل لازم است یا نه؟ و آیا اگر انسان عرق کند و یا محل غایط خیس شود، موجب نجاست بدن یا لباس می‌شود؟ و آیا در این صورت می‌توان با این بدن و لباس نماز خواند؟

پاسخ :
هرگاه با سنگ و کلوخ و مانند اینها غایط را با شرایطی که در مسأله‌ی 74 رساله ذکر شده، برطرف کنند، بنا بر اظهر مخرج پاک می‌شود و نماز خواندن مانعی ندارد و چنان چه چیزی هم به آن برسد، نجس نمی‌شود و ذره‌های کوچک و لزوجت محل، اشکال ندارد، مگر این که آن مقداری که معمولاً به وسیله سنگ و کهنه از بین می‌رود، باقی بماند.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.