چهارشنبه، 19 مهر 1396

پرسش :

کسانى که در جبهه از ناحيه هر دو دست معيوب بوده و به‌طور کلّى دو دست خود را از دست مى‏دهند، طريقه وضو گرفتن و تيمّم آنها چگونه است؟

پاسخ :
اگر دست‌هاى او از مرفق قطع شده باشد، غسل يدين ساقط است و صورت خود را بشويد و احتياطا نائب بگيرد جهت مسح رأس و قدمين با نداوت صورت، و در موردى که وظيفه تيمم است، اگر دست‌هاى او از مرفق قطع شده باشد، پيشانى خود را به زمين مسح کند و احتياط آن است که نايب نيز بگيرد در صورت امکان و اگر از مرفق قطع نشده باشد، پيشانى خود را بنا بر احتياط مستحب به زمين مسح کند و بايد به باقيمانده از دست آن را مسح کند و احتياطا پشت آن را هم مسح نمايد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص30