پنجشنبه، 20 مهر 1396

پرسش :

شخصى با خانواده‌‏اش در خان‌هاى که قسمتى از آن را اجاره داده و با پول آن امرار معاش مى‌‏کنند سکونت دارد، حالا متوجه شده که اين خانه از راه حرام تهيه شده؛ با توجه به اينکه اين خانه و وسائل آن از قبيل لباس، فرش و غيره غصبى مى‏‌باشد و اين شخص هم راه ديگرى براى امرار معاش ندارد، آيا مى‌‌‏شود از طرف حکومت اسلامى اين خانه به آن‌ها بخشيده شود؟ ضمنا تکليف نمازهايى که تا کنون با لباس غصبى و در مکان غصبى خوانده شده چيست؟

پاسخ :
اگر يقين دارد که لباس و منزل با مال حرام تهيه شده، نبايد در آن تصرف کند و نمازهايى که با علم و عمد در آن بخواند باطل است و نسبت به نمازهاى سابق اگر علم و عمد نداشته، صحيح است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص146