جمعه، 21 مهر 1396

پرسش :

1- در اين جمهورى اسلامى اگر راديو خبر بدهد که در تهران يا قم ماه را ديده‏‌اند آيا مسلمان‌ها در سرتاسر ايران مى‌‏‌‌توانند عيد کنند يا نه؟ 2- اگر حاکم شرع حکم کند که فردا مثلا عيد فطر است آيا همه مسلمانان در سرتاسر ايران مى‌‏‌‌توانند عيد کنند يا نه؟

پاسخ :
ج‏ 1- اگر اطمينان پيدا شود به رؤيت هلال از هر طريق که باشد نسبت به آن بلد و بلاد هم افق و بلاد غربى حجت است.
ج 2- حکم مسأله قبل را دارد و حکم حاکم نسبت به بلاد مذکوره مطلقا حجت است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص328