جمعه، 21 مهر 1396

پرسش :

در قریه‌‏اى معدن نمکى وجود دارد که در زمان طاغوت عدّه‌‏اى از سرمایه داران با مال الإجاره ناچیزى آن را اجاره کرده بودند، بعد از پیروزى انقلاب مردم فقیر که روح تازه در کالبدشان دمیده شده بود از تصرّف مستأجرین سابق جلوگیرى به عمل آورده و با اجازه دادگاه انقلاب اصفهان خود رسما به بهره‌‏بردارى پرداخته و درآمد آن را -که روزانه هفتصد تومان است- با اجازه از ستاد جهاد سازندگى به مصرف عمران محلّ رسانده‌‏اند. حال آیا اجازه مى‌‏فرمایید مقدارى از آن درآمد را به مصرف فقراء محلّ برسانیم؟

پاسخ :
اگر معدن مذکور در ملک شخصى کسى است تصرّف در آن منوط است به اذن مالک آن، و اگر در اراضى موات است هر کس هر مقدار از آن بهره‌‏بردارى کند مالک مى‏‌شود، و چنانچه دولت اسلامى مقرّراتى داشته باشد باید مراعات شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص19