جمعه، 21 مهر 1396

پرسش :

شخصى قبل از فروش خانه مسکونى خود خانه‌اى ديگر خريده و قيمت آن را عمدتا به اعتبار فروش خانه اوّلی‌هاش نسيه گذارده است؛ اگر پس‏ از فروش خانه اوليه بازهم مبلغى کسر بياورد و مجبور گردد مقدارى وام بگيرد، آيا بر قيمت فروش اوّليه خمس تعلّق مى‌‌‏گيرد؟ و آيا پولى که از بانک قرض گرفته نيز مشمول خمس مى‌‌‏شود؟ اگر تمام يا قسمتى از وام دريافتى تا سر سال او موجود باشد چطور؟ آيا مى‌‏‌‌تواند کلّ مبلغ وام را به حساب مؤونه اين سال خود محسوب نمايد، هر چند قسمت مهمّى از اقساط آن مربوط به سالهاى آتيه باشد؟

پاسخ :
اگر خانه فروخته شده را از در آمد کسب بدون دادن خمس تهيه کرده، پول فروش آن خمس دارد و وام خمس ندارد و هر مقدار از اقساط آن که بين سال پرداخت شود، به حساب مؤونه سال کسر مى‌‌‏شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص367