جمعه، 21 مهر 1396

پرسش :

قبلا در شهرستانى که مشغول خدمت بودم با استفاده از وام و قرض الحسنه و مقدارى از پس‏‌انداز خودم، خانه‌اى خريدم- ضمنا از روزى که صاحب در آمد شده‌‌‏ام براى خود سال داشته و خمس اموالم را نيز مى‏‌داده‌‌‏ام اينک از آن شهر به شهر ديگرى انتقال يافته و خانه قبلى را فروخته‌‌‏ام و پس از بازپرداخت و استرداد وام دريافتى و ماليات آن؛ مبلغى برايم مانده که مى‌‏خواهم در محلّ خدمت فعلى، خانه‌اى بخرم و غير از اين مبلغ، وجه ديگرى ندارم، آيا مبلغ مذکور خمس دارد؟

پاسخ :
اگر بعد از فروش خانه وام آن را اداء کرده‌‏ايد و پولى که داده‌‏ايد از همان پول فروش خانه بوده، خمس واجب نيست.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص379