شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

شخصى که طواف عمره تمتع را بدون طهارت از حدث انجام‏ داده و بعد از اتمام عمره حج را انجام داده و بعد از انجام حج متوجه شده است، آيا عمره و حج هر دو باطل است؟ يا فقط عمره؟ يا هيچ کدام؟ و آيا فرقى بين نسيان و جهل هست يا خير؟ و نيز فرقى بين جهل به حکم و موضوع هست يا خير؟ و آيا چنين شخصى محرم است يا خير؟ و بر فرض محرم بودن براى احلال راهى هست يا خير؟

پاسخ :
اگر عمدى نبوده عمره و حج او صحيح است و همچنين در صورت جهل به حکم يا موضوع و فقط طواف عمره را بايد بجا آورد و از احرام هم خارج شده و فرقى بين صور مرقومه نيست.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص451