شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

در صورت کمبود جسد و استخوان، آیا می‌توان استخوان‌هایی را که در بیابان‌ها و قبرستان‌ها می‌یابیم و یا به وسیله‌ی عملیات حفاری شهرداری‌ها در سطح خاک ظاهر می‌شوند، (چه متعلق به مسلمانان و چه غیر مسلمانان) مدتی جهت آموزش استفاده کرده و بعد از اتمام کار، به یک مرکز آموزشی هدیه یا دفن کرد؟

پاسخ :
در صورتی که اماره‌ای بر اسلام پیدا شود، در حکم مسلمان‌ها هستند، چه اسلام حقیقی چه اسلام حکمی، در غیر این صورت با شروط ذکر شده اشکالی ندارد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.