دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى در کمال صحت و سلامت خانهاى را فروخت و آن را تحویل خریدار داد که پول آن را نقد و دوماهه، سه‏ماهه، دریافت دارد. و مبلغ نقد را هنگام تحویل خانه دریافت کرد ما بقى را هم قرار شد در تاریخ ذکر شده دریافت دارد اما پس از چند روز از گذشت قولنامه و تحویل خانه، مرحوم شد، حال از نظر شرع اسلام ملک مال کیست و پولى که فروشنده طلبکار بود به چه کسى تعلق دارد؟

پاسخ :
اگر در وقت قولنامه معامله تمام شده خانه ملک خریدار است و باید سند آن را به او تحویل دهند و بقیه پول را خریدار به ورثه فروشنده بپردازد و در مفروض سؤال معامله تمام است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص69