دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصی در اثر بیماری، توانایی نشستن و سر پا ایستادن را ندارد، یعنی همواره به رو می‌خوابد، وظیفه او در نماز از حیث رو به قبله بودن چیست؟

پاسخ :
اگر می‌تواند باید به پهلوی راست بخوابد و اگر نمی‌تواند بنا بر احوط به پهلوی چپ بخوابد و اگر آن هم ممکن نیست به پشت بخوابد به طوری که کف پاهای او رو به قبله باشد و اگر آن هم ممکن نیست به هر صورتی که ممکن است نماز بخواند، ولی تا حد امکان طوری باشد که نزدیک‌تر به نماز کسی که به طوری عادی نماز می‌خواند باشد وگرنه باید نزدیک‌تر به نماز کسی که ایستاده نماز نمی‌خواند، با رعایت مراتبی که ذکر شد، باشد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.