دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى سفیه است و گاهگاهى هم حالت دیوانگى دارد دیگرى ملک موروثى او را به مبلغ پانصد تومان بیع الشرط کرده که تا مدت پنج سال دیگر اگر پول او را داد ملک مال صاحب اصلى باشد و الّا مال مشترى شود صاحب ملک نتوانسته است پول را تا مدت مقرر بپردازد مشترى ملک را تصرف کرده در صورتى که ملک مزبور قیمتش بیشتر از آن بوده و و بدون آنکه قیمت اضافى ملک را موقع تصرف بپردازد آن را تصرف کرده و هم اکنون مشترى در ملک مذکور درخت کاشته که فعلا مثمر ثمر شده‌‏‌‌اند لطفا بفرمایید تکلیف ملک و درخت‏ها چیست؟

پاسخ :
اگر کسى که ملک را فروخته ولایت شرعیه نداشته ملک از صاحب اصلى آن است و درختها ملک مشترى است و باید اجرت المثل زمین را به صاحبش بدهد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص107