دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

اگر در جایی باشیم که هیچ ابزار و وسیله‌ای برای تشخیص جهت قبله نداشته باشیم، تکلیف ما در هنگام نماز خواندن چیست؟

پاسخ :
چنانچه وقت نماز وسعت دارد، باید از روی احتیاط چهار نماز به چهار طرف بخواند، اگر چه بعید نیست فقط یک نماز به یکی از چهار طرف که بخواند کافی باشد و سه نماز دیگر مستحب و از روی احتیاط باشد و اگر به اندازه چهار نماز وقت ندارد، باید به اندازه‌ای که وقت دارد بخواند و در مواردی که نماز متعدد می‌خواند باید نمازها را طوری بخواند که یقین کند یکی از آنها رو به قبله بوده است یا اگر از قبله کج بوده، به طرف دست راست و دست چپ نرسیده است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.