دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

این جانب به همراه 6 نفر دیگر در باغى شریک بودیم که من به علت فقر مالى و ضعف جسمى باغ مشترک را با اطلاع دادن به شرکا فروختم ولى عقیده همگى بر آن است که قیمت زمین بیش از آن چیزى است که فروخته شده؛ زیرا بدون نظر کارشناس انجام گرفته، لذا به در خانه خریدار رفتم که معامله را بهم بزنم ولى او به کویت رفته بود و پس از آمدن از کویت مسأله بهم زدن معامله را با وى در میان گذاشتم ولى اظهار داشت که من اصلا مایل به بهم زدن معامله نیستم، به هر حال آنها در باغ تصرف کرده و سکنى گزیده‌‏‌‌اند و تغییراتى هم در باغ داده‌‏‌‌اند، تکلیف این جانب را بیان فرمایید که آیا معامله باطل است؟ و آیا کلیه شش‏دانگ باغ، فروخته شده تلقى مى‏‌شود و باید هر کدام از شرکا در محضر حاضر شده و سند را امضا کنند و منتقل نماید؟ و نیز باید به قیمت عادلانه روز تقویم شود؟

پاسخ :
اصل معامله صحیح است ولى اگر در معامله غبنى بوده و شما علم به آن نداشته‏‌اید خیار فسخ دارید و چنانچه اختلافى در بین است باید در محاکم صالحه حل و فصل شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص117