دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

مغازه و کارخانه‌اى بین دو نفر مشترک بوده که یکى از شرکا مبلغ بیست هزار تومان، به دلالى داده که سهم رفیق او را با قیمت ارزان خریدارى کند بعدا آن طرف سهم رفیق خود را به سیصد و هفتاد هزار تومان مى‏خرد و سپس آن شریک مى‏‌فهمد که طرف مبلغ مذکور را براى انجام معامله به او داده و سند هنوز به نام شریک است آیا چنانچه ایشان بخواهد سهم خود را تصاحب کند از جهت شرعى مانعى دارد یا نه؟ و اگر چنانچه طرف ابا کند تصرفات او غاصبانه است یا نه؟

پاسخ :
بعد از تمامیت معامله فروشنده باید مبیع را تحویل دهد، بلى اگر مغبون باشد حق فسخ دارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص118