دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

خانمى با حضور شوهر و پدر و مادر و خاله‌‏اش و با دستخط برادر بزرگترش زمینى را به مبلغ دویست هزار تومان مى‌‏فروشد و پنجاه هزار تومان بیعانه آن را با چکى به وسیله شوهرش از بانک دریافت مى‌‌‏‌کند و پدر خانم، پروانه ساختمان و گواهى عمران را وصول و به خریدار ارائه مى‏‌دهد لیکن پس از یک سال و اندى پدر خانم طى اظهار نامه‌‏اى اعلام مى‏دارد که اولا دخترم صغیره بوده و ثانیا در این معامله گول خورده حال با علم به این که خریدار در موقع خرید از سن واقعى دختر که قبلا شوهر کرده بوده و در تاریخ عقد قرارداد سن قانونى وى شانزده سال بوده است اطلاع نداشته حکم شرعى قضیه را از دو باب صغیر بودن و وجود خیار غبن اعلام فرمایید؟

پاسخ :
با سن مرقوم فروشنده صغیر نبوده و بدون ثبوت ادعاى غبن شرعا خیار غبن ثابت نمى‏‌شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص119