دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

چند سال پیش مبلغ سیصد هزار ریال به عنوان سپرده ثابت در بانک گذاشتم تا این که بعد از مدّتى مبلغ سه میلیون ریال از بابت آن سپرده ثابت، وام مسکن دریافت کنم امّا بعد از مدّت مقرّر، از بانک وام نگرفتم ولى وقتى خواستم سپرده خود را از بانک پس بگیرم، علاوه بر سپرده، مبلغ سى و شش هزار ریال و خرده‌‏اى به آن تعلّق گرفت که آن را از بانک گرفتم و به حساب این که این پول مباح است، آن را با پولهاى دیگر مخلوط کرده و با آن پول مخلوط، منزل مسکونى خریدارى کرده‌‌‏ام ولى هنوز منزل را تحویل نگرفته‌‏ام. 1- وضع سود پول بعد از این چه خواهد بود؟ 2- براى زندگى و نماز خواندن در آن منزل مسکونى- بعد از تحویل گرفتن- چه باید کرد تا تصرّفات و عبادات در آن مشروع باشد؟

پاسخ :
ج‏ 1- بهره پول، ربا و حرام است، گرفتن آن جایز نیست.
ج‏ 2- باید معادل بهره پول که در خرید منزل پرداخت شده از طرف صاحب واقعى آن به فقرا صدقه بدهید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص143