دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

لطفا به سؤالات ذیل پاسخ بفرمایید: 1- اگر یک نفر بخواهد یک باب مغازه طلافروشى دایر کند مکروه است یا نه؟ 2- اگر شخصى یک کسب دارد ولى جهت توسعه به کسب خودش و تأمین معاش مى‏خواهد طلافروشى را هم ضمیمه کسب خودش کند مکروه است یا نه؟ 3- شخصى که فقط کارش ساختن انگشتر و گوشواره و دستبند و سایر آلات طلا است آیا [کسب او] مکروه است یا نه؟ 4- شخصى طلافروش با شخصى که طلا را تعویض مى‌‌‏‌کند و طلا را با طلا مقابل مى‏گذارد، اگر کالاى تعویض‏کننده اضافه شد پولش را مى‏‌دهد و اگر کالاى طلافروش اضافه شد پولش را مى‏گیرد ولى نسبت به مقدار مساوى به طرف مى‏‌‌گوید که من مبلغى دستمزد داده‌‏ام و تقریبا مقدارى هم منافع بر مى‏دارم مثلا بر هر یک تومان یک شاهى یا یک ریال، آیا جایز است یا خیر؟

پاسخ :
شغل طلا سازى و طلافروشى مانع ندارد ولى چنانچه دولت اسلامى مقرراتى دارد باید مراعات شود و تبدیل طلا به طلاى هم وزن مانع ندارد و تبدیل زیاده آن با پول یا قرار دادن زیاده در مقابل ساخت با معلوم بودن عوض و معوّض مانع ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص149