دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى چند سال قبل ملکى را به شخصى فروخته و خریدار از پرداخت وجه آن به عللى گوناگون امتناع نموده و فروشنده ملک، معامله را فسخ کرده ولى خریدار بعد از فسخ معامله تا حال نسبت به استرداد ملک اقدام نکرده و اکنون پس از سالها مدعى است که باید همان وجه معامله ملک را بپردازد ولى فروشنده مدعى است آن معامله را فسخ کرده باید عین ملک را پس بدهد مستدعى است جواب را مرقوم فرمایید؟

پاسخ :
در صورتى که فروشنده ملک را به قبض خریدار داده مجرد تأخیر پرداخت ثمن موجب خیار فسخ نمى‏‌شود بنابراین اگر از ناحیه دیگرى خیار فسخ نداشته معامله لازم است و فروشنده، ثمن معامله را حق دارد. بلى اگر از جهت دیگر خیار فسخ داشته و فسخ کرده مى‏‌تواند ملک را پس بگیرد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص157