دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

چند برادر که چند قطعه زمین از پدر ارث برده‌‏‌‌اند در حالتى که بعضى از آنها صغیر و بعضى غائب بوده‌‏‌‌اند برادر بزرگ یک قطعه زمین را قبل از قسمت به شخصى فروخته و قیمت زمین را اخذ نموده و به مصرف معیشت مشترک رسانیده بعد از آنکه برادر صغیر، کبیر و برادر غائب، حاضر شده نه مشترى از اینها در خواست اجازه نموده و نه برادر بایعش و نه آنها متوجه و ملتفت بوده‌‏‌‌اند که شرعا حق دارند بیع مزبور را اجازه نکنند به این عنوان زمین تا مدت بیست سال یا بیشتر در دست مشترى مى‏ماند حالا که مشترى فوت کرده ادعا دارند که ما بیع مزبور را اجازه نکرده‏ایم و حق زمین خود را از ورثه مشترى فسخ مى‌‌‏کنیم ورثه مشترى مدعى هستند که حق ندارید؛ زیرا شما در این مدت طولانى ساکت بوده‏‌اید و ادعاى فسخ نکرده‏‌اید و مالیات را دولت از ما اخذ کرده آیا این دو برادر حق فسخ دارند یا خیر؟

پاسخ :
در صورتى که بعد از اطلاع به فروش قطعه زمین، رضایت به آن داده‌‏‌‌اند و لو به خیال این‌که عمل برادرشان صحیح و نافذ است حق فسخ ندارند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص162