دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى با شرائط کامل و در حال هوش و عقل و صحت بدن، همه زمین خود را به دو دختر بالغ خود به بیع خیارى و جائزى به مدت یک سال خیار فروخته است شخص مذکور قبل از انقضاء مدت مذکور، فوت کرده است و دو همسر وى در هنگام فوت حامله بوده‌‏‌‌اند و بعد از فوت وى دو پسر به دنیا آورده‌‏‌‌اند حال آنکه شخص مذکور وصى هم نداشته است؛ آیا بیع خیارى زمین را این دو پسر نوزاد، توسط کدام یک از اقارب و یا عدول مؤمنین، مى‌‏توانند قبل‏ از انقضاء مدت خیار فسخ نمایند؟ در صورت عدم فسخ شرعى، بعد از بلوغ پسران، فسخ این معامله چگونه است؟

پاسخ :
حق خیار به تمام ورثه از جمله زن، ارث مى‌‏‌رسد ولى اعمال آن منوط به توافق تمام ورثه است و ولىّ شرعى صغیر بدون موافقت سایر ورثه- از جمله دو دختر میت که خریدار زمین بوده‌‏‌‌اند نمى‏‌تواند فسخ کند و بعد از گذشتن مدت خیار، معامله لازم و غیر قابل فسخ مى‏‌شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص164