دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شش دانگ یک باب دکان را مالک به مدت سه سال به اجاره داده و مستأجر به این منظور که در مدت اجاره، اجاره بهاى کمترى بپردازد مبلغى به عنوان سرقفلى به مالک پرداخت با این که مدّت سه سال از انقضاء مدّت اجاره گذشته مستأجر حاضر به تجدید اجاره نشده در این صورت تکلیف مالک چیست؟ و آیا مى‏‌تواند از مستأجر بخواهد که مورد اجاره را تخلیه کند و تحویل دهد؟

پاسخ :
مالک حق مطالبه تخلیه را دارد ولى با فرض این‌که سرقفلى دکان را به مستأجر واگذار کرده مستأجر حق دارد مطالبه سرقفلى نماید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص166