دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

مغازه‌‏اى را شخصى 25 سال پیش از شخصى گرفته و در آن زمان سرقفلى معمول نبوده و نداده است، فعلا آن مغازه مبلغى سرقفلى دارد مغازه هم خرید و فروش شده و دیگرى صاحب آن مى‌‏‌باشد بفرمایید مى‏‌تواند آن آقایی که‏ در مغازه است شرعا ادّعاى سرقفلى بنماید و اگر مبلغى گرفت -در صورت راضى نبودن صاحب مغازه- و [بعد مغازه را] تحویل صاحبش داد، براى شخص گیرنده این پول چه صورتى دارد؟

پاسخ :
اگر از طرف مالک حق سرقفلى به او داده نشده حق مطالبه سرقفلى ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص166