دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى موقع رفتن به کربلا ملک زراعى خود را که چهل سهم است به یک من نمک با برادر مادرى خود مصالحه نموده به شرط کفن و دفن، و رسیدگى به دخترش؛ شخص مذکور قبل از رفتن به کربلا عیالش را طلاق داده بود و عیالش شوهر کرده و پسرى از شوهر دوم دارد شخص کربلایی در کربلا فوت کرده و تنها وارث او هم فوت مى‌‌‏‌کند، برادر مادرى او هم بعد از او فوت مى‌‌‏‌کند، مردم محل جمع مى‏شوند و نیم سهم از زمین را به اولاد این شخص، و نیم سهم دیگر را به عیال مطلقه شخص کربلایی مى‌‏‌دهند، این زن هم فوت مى‌‌‏‌کند و نیم سهم فعلا در دست پسر زن مطلقه مى‌‏‌باشد و نیم سهم دیگر در دست اولاد برادر مادرى شخص کربلایی است حال پسر این زن مطلقه ادعا دارد نیم سهم که در دست اولاد برادر مادرى شخص کربلایی است از آن خواهر مادرى من است چون او فوت کرده به من مى‌‏‌رسد استدعا دارم دستور شرعى را بیان فرمایید؟

پاسخ :
بر فرض صحّت مصالحه، مال مورد مصالحه از ورثه شخص مصالح له است و دیگران حقى در آن ندارند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص184