دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

در سال 1316 شمسى ملکى از پدرم به این جانبه و برادرم به ارث رسیده، در مدرکى که از آن زمان مانده چون سهم بنده کمى بیشتر از برادرم بوده قید شده که مبلغ ده تومان و نیم باید به برادرم بدهم و این مبلغ به برادرم پرداخت شده ولى رسیدى نداریم چون برادرم رسید نداده حالا چون متأسفانه نه مادرم در قید حیات است و نه برادرم، برادرزاده‌‏‌‌هایم اظهار طلب ملک مى‏‌کنند خواهشمندم بفرمایید اکنون چه مبلغى باید بپردازم آیا همان ده تومان و نیم را یا بیشتر؟

پاسخ :
بیش از مبلغى که در ضمن مصالحه قرارداد شده را حق ندارند و چنانچه شما مدعى پرداخت آن هستید باید شرعا اثبات نمایید و اختلاف باید در محکمه شرعیه حلّ شود یا به طورى با هم مصالحه نمایید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص189