دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى از روى جهالت و نادانى و عدم آگاهى از مسائل وقف، زمین موقوفه‌‏اى را که قسمت عمده آن در سابق نخل کار و قسمتى مزرعه کار بود اکنون به عنوان مغارست، درخت لیمو و نخل در آن زمین کاشته است و در قبال زحمات خود تعدادى از این درختهاى مغروسه را به عنوان ملک طلق خود تصرف نموده و از آنها بهره‏‌بردارى مالکانه مى‌‏‌نماید آیا چنین کارى از نظر شرع مقدس اسلام صحیح است یا خیر؟ و اگر صحیح نیست آیا راهى براى جبران زحمات این شخص وجود دارد یا خیر؟

پاسخ :
در صورتى که نهال درختان از غارس است درختان ملک او است و باید اجرت المثل زمین موقوفه را بپردازد که با نظر متولى شرعى وقف در جهت وقف صرف شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص277