دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

اگر آب و زمینى به شخصى تحویل شود که درخت بکارد و پس از چهار سال که درخت به ثمر رسید نصف زمین و درخت جهت غارس‏ و نصف زمین و درخت جهت مالک باشد آیا این معامله و قرارداد باطل است یا نه؟ اگر باطل باشد و درخت‏هایى را که غرس نموده بخواهد بیرون بیاورد. باید جاى آن را هم پر نماید یا خیر؟

پاسخ :
مغارسه باطل است و درختان ملک صاحب نهال آنها است و اگر مالک صاحب آنها است و بدستور او غرس شده اجرت المثل عامل را ضامن است و چنانچه غارس مالک آنها است اجرت زمین را به صاحب زمین بدهکار است و جاى درختان را باید پر کند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص279