دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

این جانب حدود یک سال و نیم قبل که در یک شرکت سهیم بودم، در مورد دریافت سهم خود با شرکا اختلاف مالى پیدا کردم که با مراجعه به دادگسترى موافقت شد مبلغى طىّ سه قطعه چک به این جانب پرداخت گردد و در حضور بازپرس و با موافقت او رسیدى در مورد دریافت سه قطعه چک دادم که یکى از چکها به تاریخ همان روز وصول مى‌‏‌باشد ولى دو قطعه دیگر که موعد آن یازده روز بعد بود پرداخت نگردید که با شکایت مجدّد این جانب در پاسخ کتبا اعلام کردند که: به استناد رسید مذکور این بدهى پرداخت شده، در حالى که تاریخ دو قطعه چک یازده روز بعد از تاریخ رسید مى‌‏‌باشد و رسید مذکور مربوط به دریافت چک بوده نه وجه و بازپرس هم حاضر و ناظر بوده، خواهشمند است حکم مسأله فوق را بیان فرمایید.

پاسخ :
رسید دریافت چک به تنهایى رسید دریافت طلب نیست و تا مبلغ طلب وصول نشود، بدهى بدهکار به حال خود باقى است و فیصله نزاع موکول به محاکم صالحه است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص281