دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

عیال این جانب با به اجرا گذاردن مهرنامه خود، مهریه‌‏اش را نقدا طلب مى‌‌‏‌کند کارکنان اداره ثبت هم که هنوز با قوانین الهى خو نگرفته‌‏‌‌اند، اقدام به توقیف خانه مسکونى و تلفن این جانب که در منزل پدرم نصب مى‌‏‌باشد کرده و آنها را حراج نموده‌‏‌‌اند. حال که بستانکار کلیه طلب خود را نقدا مى‏خواهد و این جانب یاراى پرداخت بدهى خود را نقدا ندارم، آیا تقاضاى تقسیط بدهى مورد اجراء تقاضاى شرعى و قانونى این جانب است و یا بابت بدهى بایستى یگانه خانه و یگانه تلفن این جانب حراج شود؟

پاسخ :
خانه مسکونى و تلفن اگر مورد ضرورت زندگى باشد جزء مستثنیات بدهى است و چنانچه بدهکار، به جز خانه مسکونى چیزى براى اداى بدهى نداشته باشد باید او را مهلت دهند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص288