دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى در سال 1352 در برابر گرو گذاردن خانه خود مبلغى وام گرفته است که پس از سه ماه بدهى خود را مسترد و خانه خود را آزاد نماید و البته براى این منظور با رضایت خاطر مبلغى هم به وام‏‌دهنده بابت بهره پرداخت کرده و در سال 1354 سند خود را با رضایت طرفین فسخ و خانه خود را آزاد نموده است اینک که چندین سال از تاریخ فسخ معامله مى‏گذرد مطالبه بهره پرداختى را مى‌‏‌نماید و بستانکار مى‏‌‌گوید حاضرم بهره دریافتى را مسترد دارم مشروط بر این‌که بدهکار بدهى خود را به ارزش روز دریافت و طبق آمار بانک مرکزى پرداخت نماید به عبارت دیگر اگر فرضا شاخص هزینه زندگى در سال 1352 و هنگام دریافت وام رقم 100 و در سال 1354 هنگام استرداد وام رقم 150 بوده است تفاوت را که در واقع در اثر تورم ارزش پول طلبکار کاهش یافته است بدهکار پرداخت نماید استدعا دارم نظر خود را در این زمینه بیان فرمایید؟

پاسخ :
رباگیرنده باید مقدارى را که ربا گرفته پس بدهد و کم و زیاد شدن ارزش پول اثر ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص292