دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

در روستایى که اهالى آن روستا، محل سکونت خود را رها کرده‌‏‌‌اند و نزدیک همان محل در زمین موات خانه ساخته‌‏‌‌اند، من در یک قطعه از همان زمین موات با کمک اهالى مسجدى بنا کردم به‌طورى که قسمتى از دیوار مسجد آماده است و ضررى هم ندارد، عده‌‏‌اى دیگر از همان محلّ روى مقاصد و یا غرض شخصى از به پایان رساندن مسجد جلوگیرى مى‏‌کنند. آیا از نظر شرع مقدس اسلام مى‏‌توانند جلوگیرى نمایند یا خیر؟

پاسخ :
اگر زمین موات بوده و متعلق حق کسى نبوده، با تحجیر و آماده شدن براى مسجد، دیگران حق مزاحمت ندارند، لکن چنانچه دولت اسلامى در این باره مقرّراتى دارد باید مراعات شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص339