دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

در صورتى که متصدى مسجد تشخیص دهد که پایین بردن مستراح مسجد و روى آن پاساژ یا مغازه بنا کردن [به مصلحت است‏]، (از نظر افزوده شدن به درآمد مسجد که نتیجه‌‏اش عمران مسجد است و از نظر این‏ که با وضع کنونى، نم به اطراف سرایت کرده و زیانها به بار مى‏آورد و با پایین‏تر رفتن آن از سرایت نم و رطوبت به اطراف جلوگیرى مى‏‌شود) آیا چنین عملى براى متصدى جایز است یا آن که جایز نبوده و تغییر وقف شمرده مى‏‌شود؟

پاسخ :
اگر وقف بودن محل محرز است، تأسیس مغازه اشکال دارد ولى پایین بردن مستراح مسجد براى جلوگیرى از سرایت نم و رطوبت به اطراف، مانع ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص349